Purifikace askorbátoxidázy izolované z cukety (Cucurbita pepo medullosa)
Diplomová práceOmezený přístupDatum publikování
2011
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Teoretická část diplomové práce popisuje přírodní zdroje enzymu askorbátoxidázy, způsoby extrakce, selektivní precipitace proteinů a různé způsoby chromatografických purifikací. Praktická část této práce je zaměřená na ověření a optimalizaci jednotlivých kroků přípravy enzymu. Jako zdroj enzymu byla použita cuketa Cucurbita pepo medullosa. K chromatografickému čištění proteinu byl použit CM Sephadex C50 s gradientovou elucí. Výsledkem diplomové práce je ucelený postup laboratorní přípravy enzymu askorbátoxidázy od extrakce proteinu z přírodního materiálu, selektivní precipitace proteinů, selektivní membránové separace (ultrafiltrace), nízkotlaké kapalinové chromatografie až po lyofilizaci.
Rozsah stran
84 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Práce není přístupná
Název akce
ISBN
Studijní obor
Analýza biologických materiálů
Studijní program
Speciální chemicko-biologické obory
Signatura tištěné verze
D23709
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (sklad)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
askorbátoxidáza, purifikace, ultrafiltrace, lyofilizace, ascorbate oxidase, purification, ultrafiltration, freeze-drying