Digitální knihovnaUPCE
 

Purifikace askorbátoxidázy izolované z cukety (Cucurbita pepo medullosa)

Diplomová práceOmezený přístup

Abstrakt

Teoretická část diplomové práce popisuje přírodní zdroje enzymu askorbátoxidázy, způsoby extrakce, selektivní precipitace proteinů a různé způsoby chromatografických purifikací. Praktická část této práce je zaměřená na ověření a optimalizaci jednotlivých kroků přípravy enzymu. Jako zdroj enzymu byla použita cuketa Cucurbita pepo medullosa. K chromatografickému čištění proteinu byl použit CM Sephadex C50 s gradientovou elucí. Výsledkem diplomové práce je ucelený postup laboratorní přípravy enzymu askorbátoxidázy od extrakce proteinu z přírodního materiálu, selektivní precipitace proteinů, selektivní membránové separace (ultrafiltrace), nízkotlaké kapalinové chromatografie až po lyofilizaci.

Rozsah stran

84 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Práce není přístupná

Název akce

ISBN

Studijní obor

Analýza biologických materiálů

Studijní program

Speciální chemicko-biologické obory

Signatura tištěné verze

D23709

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (sklad)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

askorbátoxidáza, purifikace, ultrafiltrace, lyofilizace, ascorbate oxidase, purification, ultrafiltration, freeze-drying

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced