Digitální knihovnaUPCE
 

Bakalářské práce / Bachelor's works ÚEM FES (Bc.)

Permanentní URI k tomuto záznamuhttps://hdl.handle.net/10195/3858

Procházet

Search Results

Nyní se zobrazuje 1 - 10 z 595
  • Náhled
    Bakalářská práceOmezený přístup
    Řízení organizačních a technických opatření ochrany obyvatelstva Pardubického kraje
    (Univerzita Pardubice, 2012) Přibylová, Aneta; Janošec, Josef
    Tato práce bude sloužit k pochopení organizačních a technických opatření v ochraně obyvatelstva. Zaměřuje se na teoretické pojetí a v další části na aplikování opatření v pardubickém kraji.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Analýza marketingové agentury 4P&P spol. s. r. o.
    (Univerzita Pardubice, 2012) Kučerová, Hana; Vaculík, Josef
    Tématem bakalářská práce je analýza marketingové agentury 4P&P spol. s.r.o. Práce je rozčleněna na teoretickou a praktickou část. Teoretická část práce se zaměřuje na vymezení základních pojmů marketingu. Dále se zabývá teorií projektového managementu, zejména jeho jednotlivými částmi. V praktické části práce je představena marketingová agentura 4P&P spol. s. r. o společně s činnosti projektové managementu společnosti 4P&P. V závěru práce je provedena analýza této společnosti, na základě níž jsou provedeny návrhy a doporučení pro zvýšení efektivnosti vybrané společnosti.
  • Náhled
    Bakalářská práceOmezený přístup
    Finanční analýza AZ-Satelit s.r.o.
    (Univerzita Pardubice, 2011) Papšová, Jiřina; Kuběnka, Michal
    Práce je věnována finanční analýze vybraného podniku. Zabývá se rozborem hospodaření z pohledu jednotlivých ukazatelů a zhodnocením finanční situace podniku. Elementární metody technické analýzy jsou aplikovány na sledované období 2006 až 2009.
  • Náhled
    Bakalářská práceOmezený přístup
    Střednědobý plán činnosti školy a pojetí efektivnosti
    (Univerzita Pardubice, 2012) Handlířová, Petra; Pakosta, Jaroslav
    Bakalářská práce se zabývá střednědobým plánem činnosti školy a pojetím efektivnosti. Teoretická část se soustředí na prostředí školy a jeho analýzu včetně analýzy SWOT. Dále je zaměřena na plánování, druhy plánů, vymezení střednědobého plánu činnosti školy a poslední kapitola teoretické části se věnuje pojmu efektivnost, její zákonné úpravě a zásadám efektivního plánování. Praktická část práce zahrnuje dotazníkové šetření provedené na Střední škole v Lomnici nad Popelkou, jeho vyhodnocení a formulaci závěrů a doporučení pro praxi.
  • Náhled
    Bakalářská práceOmezený přístup
    Organizování v podniku STUDIO PRESS, s.r.o
    (Univerzita Pardubice, 2012) Kohoutová, Soňa; Horčička, Aleš
    Tématem této práce je organizování v podniku STUDIO PRESS, s.r.o. V první hlavní části práce jsou definovány základní pojmy a obecně charakterizována manažerská funkce organizování. Tato část se dále zabývá moderními přístupy a trendy v organizování. V druhé hlavní části práce je organizování jako manažerská funkce aplikováno na konkrétní podnik. V rámci aplikační části budou udělena doporučení vedoucí k sestavení organizačního řádu.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Krizové plánování na povodí Labe
    (Univerzita Pardubice, 2012) Hromádková, Veronika; Janošec, Josef
    Tato bakalářská práce nás seznamuje se základní problematikou spojenou s krizovým plánováním na vodních tocích a v oblastech k nimž přilehlých v rámci povodí Labe. Na začátku si definujeme několik klíčových pojmů souvisejících s tímto tématem, posléze se zaměříme na konkrétní situaci rámci povodí Labe a představíme si i samotný stání podnik. Ve druhé části této práce nahlédneme na situaci, která se odehrála během léta roku 2010.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Finanční analýza Zásobování teplem Jilemnice, s. r. o.
    (Univerzita Pardubice, 2012) Šimůnková, Jana; Kožená, Marcela
    Tato bakalářská práce je zaměřena na finanční analýzu v podniku Zásobování teplem Jilemnice, s. r. o. a je rozdělena na dvě části. První část obsahuje teoreticky popsané základní oblasti, kterých se práce týká. V druhé části je vypracovaná finanční analýza daného podniku a dále jsou v ní navrženy návrhy a opatření pro zlepšení problémových oblastí v podniku.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Řízení jakosti ve společnosti MEGATECH Industries, Hlinsko v Čechách
    (Univerzita Pardubice, 2012) Rückerová, Simona; Duspiva, Pavel
    Předmětem práce je zmapování systému jakosti ve společnosti MEGATECH Industries, s návazností na softwarovou podporu. Tomu předchází seznámení s problematikou jakosti a jejích nástrojů, norem i certifikací a možnostech softwarové podpory. Součástí práce je zhodnocení a doporučení.
  • Náhled
    Bakalářská práceOmezený přístup
    Dovoz a distribuce potravinářského zboží
    (Univerzita Pardubice, 2012) Kordová, Ivana; Buchta, Miroslav
    Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku dovozu potravinářského zboží ze zahraničí a jeho následnou distribuci v České republice. Na konkrétním podniku I.D.C. Praha, a.s. jsou popsány a analyzovány procesy týkající se této problematiky. V závěru bakalářské práce bude provedeno zhodnocení podnikových procesů a v případě zjištění nedostatků navržena možná opatření.
  • Náhled
    Bakalářská práceOmezený přístup
    Efektivnost zavedení nové technologie
    (Univerzita Pardubice, 2012) Kovářová, Pavlína; Buchta, Miroslav
    Cílem práce je zhodnocení efektivnosti zrealizované investice do systému kapilárního pájení v procesu výroby otopných trubkových těles ve společnosti KORADO, a.s. Část práce je zaměřena na popis technologického procesu výroby trubkových těles, včetně detailního popisu pájecí pece pro kapilární pájení. V další části jsou definovány hlavní metody hodnocení efektivnosti investic, které jsou následně aplikovány na zrealizované investici.