Digitální knihovnaUPCE
 

Bakalářské práce / Bachelor's works ÚE FES (Bc.)

Permanentní URI k tomuto záznamuhttps://hdl.handle.net/10195/3855

Procházet

Search Results

Nyní se zobrazuje 1 - 10 z 279
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Nástroje podpory inovací v ČR
    (Univerzita Pardubice, 2012) Svoboda, Petr; Nožička, Jiří
    Tato práce se zaměřuje na inovační prostředí v České republice. Klade si za cíl popsání inovačního prostředí, analýzu podpory inovačního prostředí a popis nástrojů podpory inovací v České republice. Součástí práce je i analýza podpory inovací ve vybraném podniku.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Alternativní formy financování podniku
    (Univerzita Pardubice, 2012) Kurková, Martina; Koťátková Stránská, Pavla
    Tato bakalářské práce popisuje problematiku zahraničního obchodu v České republice, konkrétně se zaměřuje na alternativní způsoby financování podniku, které jsou poskytovány českých firmám jak státními institucemi, tak soukromými sektory, aby uspěli na zahraničních trzích. Dále se práce zabývá komparací třech největších bank v České republice - Komerční banky, a.s., České spořitelny, a.s. a ČSOB, a.s.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Hospodářská politika České republiky na podporu ekonomického růstu
    (Univerzita Pardubice, 2012) Typlová, Jarmila; Černohorský, Jan
    Bakalářská práce "Hospodářská politika České republiky na podporu ekonomického růstu" je zaměřena na analýzu ekonomické výkonnosti České republiky a jejím cílem je analýza vlivu hospodářské politiky na ekonomický růst země. Bakalářská práce popisuje ekonomický vývoj od centrálně plánovaného hospodářství, přes proces transformace po současnost. Jsou zde popsány cíle, které si klade hospodářská politika, jakých používá nástrojů k jejich dosažení a kdo jsou nositelé hospodářské politiky.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Ekonomická situace Portugalska
    (Univerzita Pardubice, 2012) Kolářová, Hana; Nožička, Jiří
    Cílem této bakalářské práce je popsat a zhodnotit ekonomický vývoj Portugalska. Součástí práce je charakteristika evropské integrace a Evropského měnového systému. Dále jsou v této práci uvedeny evropské nástroje a mechanismy stability.
  • Náhled
    Bakalářská práceOmezený přístup
    Potenciál Public Private Partnership v České republice a komparace přístupů v některých zemích Evropské unie
    (Univerzita Pardubice, 2012) Havrdová, Pavlína; Koťátková Stránská, Pavla
    Tato práce se zabývá charakteristikou PPP projektů, současným stavem těchto projektů v České republice. Práce dále zaznamenává pilotní a již zrealizované PPP projekty v ČR. Srovnává přístupy k PPP projektům mezi Českou republikou a jinými evropskými státy. A v neposlední řadě se zabývá potenciálem dopravní infrastruktury.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Daně v municipálních rozpočtech
    (Univerzita Pardubice, 2012) Rutkayová, Věra; Koťátková Stránská, Pavla
    Bakalářská práce s názvem Daně v municipálních rozpočtech je zaměřena na problematiku rozpočtového určení daní. Teoretická část popisuje teorii fiskálního federalismu, jednotlivé druhy příjmů obecních rozpočtů, daňový systém v České republice a zabývá se rozpočtovým určením daní. Aplikační část charakterizuje město Jilemnice a zabývá se detailním rozborem daňových příjmů tohoto města. Cílem práce je analýza daňových příjmů města Jilemnice v letech 1993 - 2010.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Záchranné mechanismy Evropské měnové unie
    (Univerzita Pardubice, 2012) Zachurčoková, Martina; Nožička, Jiří
    Tato práce na téma Záchranné mechanismy Evropské měnové unie má za cíl seznámit čtenáře s problematikou Evropské měnové unie. Práce čtenáře seznámí krátce s integrací EU, se vznikem Hospodářské a měnové unie. Dále se v posledních dvou nejdůležitějších částech práce čtenář dočte, jak fungují jednotlivé záchranné mechanismy, na jejich použití v letech 2010 a 2011 a s tím spojenou dluhovou krizi.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Finanční analýza vybraného podniku
    (Univerzita Pardubice, 2012) Radil, Lukáš; Černohorský, Jan
    Bakalářská práce se věnuje finanční analýze podniku chemického průmyslu Synpo, a. s. Práce je rozdělena do dvou částí. Část teoretická se zabývá základními pojmy finanční analýzy (zdroje, uživatelé, metody). Druhou částí je část praktická. Zde je provedena finanční analýza za roky 2006 - 2010 na daný podnik pomocí poměrových ukazatelů a také návrh vlastních doporučení na zlepšení finanční situace podniku.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Pojištění odpovědnosti z výkonu povolání
    (Univerzita Pardubice, 2012) Škrachová, Milena; Černohorský, Jan
    Předmětem bakalářské práce "Pojištění odpovědnosti z výkonu povolání" je analýza tohoto pojistného produktu na našem pojistném trhu. Práce charakterizuje právní úpravu, vymezuje subjekty, které mají toto pojištění ve svém portfoliu a následně dle zvolených kritérií provádí komparaci s využitím modelových příkladů. Hodnotí přístup jednotlivých pojišťoven k nabízenému produktu.
  • Náhled
    Bakalářská práceOmezený přístup
    Analýza hospodárnosti vybraného prvku podnikatelské infrastruktury
    (Univerzita Pardubice, 2012) Bonhard, Jiří; Stejskal, Jan
    Bakalářská práce se zabývá analýzou hospodárnosti vybraného prvku podnikatelské infrastruktury ve statutárním městě Hradec Králové. První část práce je věnována konkurenceschopnosti regionů. Druhá část práce je zaměřena na základní charakteristiku prvků podporujících podnikatelskou infrastrukturu. V další části je proveden podrobný popis Technologického centra Hradec Králové a popis jeho činností. Poslední část práce je zaměřena na zhodnocení hospodárnosti Technologického centra Hradec Králové.