Vliv přípravy čaje na obsah fenolických látek

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Královský, Josef
dc.contributor.author Drdová, Šárka
dc.date.accessioned 2009-07-03T12:59:43Z
dc.date.available 2009-07-03T12:59:43Z
dc.date.issued 2009
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/34222
dc.description.abstract Tato diplomová práce se zabývá různými vlivy přípravy černého a zeleného čaje na obsah fenolických látek, které se stanovují metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie. V teoretické části je bližší seznámení s čajem a jeho výrobou. Podrobně jsou popsány složky čaje a jejich prospěšný účinek na lidské zdraví. V experimentální části je analyzováno 18 fenolických látek vyskytujících se v čaji vysokoúčinnou kapalinovou chromatografií s UV detekcí (HPLC-UV). V závěrečné části práce byly srovnávány obsahy fenolických látek v čajových nálevech při různé době luhování čajových lístků. cze
dc.format 76 s., 11 s. přílohy cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.subject tea eng
dc.subject phenolic substances eng
dc.subject Cctechins eng
dc.subject HPLC-UV eng
dc.subject tea preparation eng
dc.subject Čaj cze
dc.subject Fenolické látky cze
dc.subject katechiny cze
dc.subject příprava čaje cze
dc.title Vliv přípravy čaje na obsah fenolických látek cze
dc.title.alternative The influence of tea preparation on the quantity of phenolic compounds eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Beňová, Blanka
dc.date.accepted 2009
dc.description.abstract-translated This diploma thesis deals with different influence of black and green tea preparation on phenolic substances content. To set their content high-performance liquid chromatography was used. In the theoretical part there is more detailed description of tea and its processing and manufacturing. Precisely described are all tea compounds and its positive impact on human health. n the experimental part 18 phenolic substances found in tea were analysed by using high-performance liquid chromatography with UV detection (HPLC-UV). Phenolic compounds contents in tea solutions were compared in the last part of the thesis. Contents were compared according to different infuse times. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D20453
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet