Optimalizace mikrovlnného rozkladu potravinových vzorků pro potřeby multielementární analýzy technikou o-TOF-ICP-MS
Diplomová práceOtevřený přístup Náhled není k dispozici
Datum publikování
2009
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Práce byla zaměřena na optimalizaci základních parametrů mikrovlnného rozkladu a složení směsi rozkladných činidel pro vybrané typy potravinových vzorků s cílem dosažení maximální účinnosti rozkladu a omezení interference matrice z hlediska použití techniky o-TOF-ICP-MS.
Rozsah stran
74 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Bez omezení
Název akce
ISBN
Studijní obor
Hodnocení a analýza potravin
Studijní program
Chemie a technologie potravin
Signatura tištěné verze
D20044
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (sklad)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
food samples, microwave digestion, spectral and non-spectral interference, o-TOF-ICP-MS, potravinové vzorky, mikrovlnná mineralizace, spektrální a nespektrální interference, o-TOF-ICP-MS